Strips 4 mnd


Whoop whoop! Stripsen er 4 mdn i dag :O Tiden går skrekkelig fort. Vi har joinet grunnferdighetskurset til Fanny (og Thomas) på www.fannygott.com, nå håper jeg på tid og ork til å følge opp skikkelig. Hovedfokuset hittil har vært lek og å gjøre ham trygg i de fleste situasjoner. Han har utvilsomt kommet over sin skepsis mot nye mennesker og steder. Han har nok ikke helt møtt mange nok fine, trygge hunder å hilse på – der er det fremdeles litt usikkerhet.

Vi har et stykke å gå på innkalling også. Som liten var han alltid i beina på meg og det var aldri et reellt valg. Nå er det veldig enten eller – han kommer på null komma niks eller han blir superfokusert på spennende folk og “hører ikke”. Men – nå som han faktisk klarer å gå litt unna er det også mulig å trene på det, så det kommer seg nok.

Nå har han dessuten vært enebarn noen dager. På søndag kjørte vi Gaffa til Örby hvor hun blir til valpene hennes har vokst seg til. I morgen blir det røntgen – spent på hvor mange de ser der inne! :O Egentlig er det jevnt over perfekt timing. Valpene blir leveringsklare på et strålende tidspunkt, Strips er i en super alder mtp egentrening og det er fremdeles litt sommersesong igjen når Gaffen kommer tilbake til oss.

Stripselek 2017-04-11 from The WriggleButts on Vimeo.

Lek har vært et viktig fokusområde for oss hittil og jeg må bare si meg sååå fornøyd. Det er en hel del igjen å jobbe med, men han er da tross alt bare 4 mnd. Det jeg nå tenker aller mest på er nok å opprettholde gleden over å komme tilbake med leka så jeg ikke risikerer å miste noe av dette.

På mandag var vi på finfin sosialiseringstreningstur med Karoline og søte lille Vinur. De to små svartingene lekte litt også denne gangen som var fint. Forrige gang de møttes var Vinur litt for liten.

Strips ymse 2017-04-11 from The WriggleButts on Vimeo.

I går var det trening med Lisa og co. Inkallingstreningen var litt ymse, prøvde å ta nivå tre av Kathy Sdao sin innkallingstrening, men det var for vanskelig (og vi var for dårlige på det). Etter at Lisa måtte gå trente jeg en stund til med forstyrrelser i form av folk som brukte treningsbanen som hundepark… Jobber videre med kloss begge veier, flink valpis.

Etter å ha levert Gaffa på søndag stoppet vi og testet å gå rett i lek ut av bilen. No stress. Testet også en slags transporter + transport etterfulgt av håndtarget som en liten kjede. Fungerte supert.

FC 2017-04-11 from The WriggleButts on Vimeo.

Her er videoen jeg sendte inn på onlinekurset med å legge seg på teppet + håndtarget. Synes det fungerer greit, blir spennende å høre hva Fanny ser.

Gaffa og Strips dagen før Gaffa ble levert. Neste gang de er side om side er nok forskjellen noe større 😛

Tenk så liten han var, tross alt! Han nærmer seg 8,5kg og 40 cm i mankehøyde tenker jeg. I dag var vi hos veterinæren da han har fått en Malassezia-infeksjon i høyre øre. Håper det er noe random vi ikke ser noe mer til og at han ikke blir for traumatisert av uker med ørerens og kortisonspray.

Han er jevnt over en veldig grei gutt. Litt høylydt og litt forsiktig, men alt i alt minner han meg utrolig om en langneset mops. Det har jo vært det jeg ønsket meg, så mulig dette blir veldig bra?