Gaffa 2 år


Ganske vanskelig å tro – men den lille laffen er fylt 2 år!

img_8910

Gaffa ble feiret med nytt utstyr fra Minipina – tursele, vektmansjetter (aka “leggvarmere”) og strikkobbel.

 

img_8259

Så – hvor har vi kommet etter to år? Vel – endelig føles det som vi virkelig er i gang! Fri ved foten har jo vært vår akilleshel. Gikk FVF-kurs med Hannah Branigan (online) nå i høst og det var virkelig strålende. ikke direkte overraskende var hun villig til å grave seg ned i kaninhullet og virkelig nerde seg ned i detaljene. Jeg hadde online privattime med henne i våres og hun avdekket svakheter i bakparten på Gaffa som gjorde det vanskelig rent fysisk. Det hjalp jo mye og vi har vært i gang med trening, men nå fikk vi enda flere ideer og virkelig gått i dybden og det har gitt uttelling. Hun har nå en helt annen forståelse for posisjon og at FVF ER noe. Vi har fremdeles en lang vei å gå, men nå tror jeg vi sånn noenlunde vet veien videre.

img_7954

Med tanke på LP1 har jo mangelen på FVF/lineføring vært et stort aber. Hun har også slitt med perioder der hun har snust utrolig mye. Trodde dette var i boks i våres også, men etter løpetid kom det tilbake. Nå løper hun og vi planlegger konkurranse etter løpetiden er over så det blir spennende å se om det blir en ny runde helfjern snusehund eller ikke. Per i dag er hun veldig fin på nye steder, også på nytt gress. Ikke perfekt, men mye bedre. Og jeg kan trene et sted og så gå ut i “urørt” gress og hun må ikke snuse på alt. Jeg håper også at den nyvunnede forståelsen for FVF vil hjelpe å hindre snusing siden det blir tydeligere hva som er rett og feil. Men alt dette er mye spekulasjoner og vi vet ikke før vi prøver oss.

Tannvisning: har fungert greit i senere tid, men må nok trene på det jevnlig(ish). Det verste som skjer er at hun spretter opp for å kline med dommeren.

Fellesdekk: her lå hun som en påle på konkurransen. Dagens høydepunkt. Selv da det ramlet noe ut fra teltet rett ved henne og da en lite gjennomtenkt person tok hunden sin ganske kraftig like på bortsiden ble hun liggende. Men vi får trent lite med fremmede hunder, og man vet aldri hva man møter i en klasse 1-dekk så dette vil alltid være et moment det er knyttet litt spenning til.

FVF: som over – kan gå litt alle veier. Tidvis fin, men ikke stødig nok. Hodet dipper nesten alltid litt på første skrittet, samt innimellom særlig utover i økta. Har hatt tendens til at holdtene blir dårligere på lange strekninger. Veldig stor fremgang nå i oktober.

Dekk fra holdt: bør gå fint. I utgangspunktet er den største utfordringen den lille biten med fvf.

Stå under marsj: begynner å bli FIN! Dobbeltkommandoen er nesten fadet ut og hun virker veldig sikker her. Men som på resten er vi avhengig av å “ha” fvf for å ha noe moment.

Innkalling: her blir det lett stempling. Noen er fine, noen ikke. Dette er ikke noe stort fokusområde frem mot konkurranse, så her tar jeg det som det kommer.

Fritt hopp over hinder: her gikk det skjevt på konkurransen. Dommer slengte bort et par av de øverste plankene etter at vi hadde stilt opp og lille frøken klikkerhund løp bort og sjekket dem ut etter at øvelsen var startet. Dette er vi i gang med å trene på, men er nok ikke helt i mål. Jeg må passe på å gi henne en naturlig linje over hinderet, særlig om hun får fokus på planker på bakken.

Avstand: var en utfordring, men fungerer tilsynelatende fint. Har ikke jobbet med låste bakbein enda, bruker bare plain sitt/dekk-kommandoer.

dav

Av fysisk trening har vi begynt å legge inn litt gåing med vektmansjetter og kjettingtrekk i tillegg til ymse annet småtteri. Håper det kan hjelpe til å støtte opp rundt styrketreningen av bakparten mtp “FVF-muskler” 😉 Ellers har hun litt smårusk på øynene, litt småsår på hornhinnene som vi behandler med øyesalve (ciclosporin). Ja og så deltok vi for første gang på “Dogrun” på Ekeberg nå i slutten av september. Ikke bare det – men vi vant instagramkonkurransen og har fått et par fancy vintersko fra Icebug også. Håpet egentlig på fargerike løpesko, men fikk sko for 2000 kr og måtte jo få mest mulig valuta for pengene også. 😉