Status: Melis


cropped-IMG_0611.jpg

Den lille ville har blitt 10 mnd, huhei som tiden flyr (den flyr nesten like fort som Melis…). Med alt av de “store” kursene (instruktørkursene) i år har hun havnet litt bakpå. Visst har hun fått trene, men det har vært enklere å bruke Gaffa som hovedhunden fordi hun har hatt mer av de ulike grunnferdighetene. Da jeg kom tilbake fra USA i mai hadde også noen demontert bremsene hennes og siden det har hovedfokuset vært å finne dem igjen…

melisdoctermann

Foto: Henrik Doctermann

Vi har jo kommet i gang med en god del.

 • runde kjegle er fremdeles favoritten
 • targeting med forbein og noe med snute
 • spor og spesialsøk, sistnevnte får vi ta frem igjen nå som vinteren kommer
 • sitt/dekk/stå… hun tilbyr ihvertfall de to første, men hun har armer og bein i alle retninger. Sukk. Hun har også ikke ro nok i kroppen til å stå i ro så jeg “HSK-style” kan flytte på beina så hun sitter/ligger/står stødig.
 • ro i posisjoner er jo veeeldig langt unna noen målsituasjon, men det har vært noe tegn til bedring de siste dagene så kanskje det er håp for den som ikke gir seg!
 • burleker – her tror jeg vi er inne på noe. Tok frem dette igjen og det tok ikke lange stunden før jeg slet med å få henne ut av buret igjen. Så kanskje dette er veien å gå for å lære inn bli-atferd. Skal dog bruke et større bur neste gang, får låne Gaffa sitt.
 • RZ/FVF – her må jeg bare kjempe videre med veldig høyfrekvent belønning tror jeg. Hun er jo den av hundene som kan tilby å gå ved siden leeenge på tur, ikke i perfekt posisjon, såklart, men likevel ikke verdens dårligste utgangspunkt. Mulig det også kan shapes inn utendørs i fart, faktisk, ved at hun får søke seg opp frivillig. Med RZ-trening og kjappe belønninger i FVF-trening er det jo rett og slett umulig å gå med normal kroppsposisjon, for jeg må så fort ned for å belønne før hun flakser avgårde. Jeg får bare ta den ekstrajobben med avvenning av posisjon som ekstra signal senere, rett og slett.

 

IMG_9107

Det vi virkelig må jobbe med fremover er

 • å få bremsene til å fungere igjen
 • håndtarget
 • RZ
 • klosstrening

IMG_8884