Canis instruktørkurs helg 1


Torsdag kjørte Gaffa og jeg mot Trondheim! Siden det er en lang tur fikk vi på plass sele som kan brukes som sikkerhetssele (jeg har en fra før også, som nok ville passet, men jeg liker denne modellen bedre). Hun satt ikke foran hele tiden, men mesteparten av turen holdt vi hverandre med selskap 😉

20150212_125505

 

Tissepause i Elverum før vi setter kursen oppover Østerdalen.

20150212_130926

Lene og co var så greie og lot oss kræsje på Hotell Gjesterommet! Gaffa syntes det var morsomt å møte Morris, L og C – og Lene såklart, men de små var ekstra festlige. Hun er flink til å være i ro med dem i nærheten, men det er i form av en “bli i posisjon”-trening, type stå eller ligg med forstyrrelser, men hun klarer ikke slappe av og interagere med dem og SAMTIDIG være rolig. Vi fikk også låne litt greier fra doktor-kofferten til C og siden Gaffa allerede har lært å tilby hhv høyre og venstre labb når jeg holder frem venstre og høyre hånd så la jeg nå til å bli sittende rolig når jeg kom med “sprøyta” for å ta en blodprøve eller tilsvarende. Vi er godt på vei med tanke på å lære inn denne type nyttige atferder. Blodprøve, tannpuss, filing av klør og å ta på seg munnkurv er på plass eller godt i gang, mens å stå stille for øyedråper og åpne munnen selv er blant atferdene i denne kategorien vi ikke har begynt på enda.

20150212_204806

Senga til Morr er ganske liten?!

20150212_231709 20150213_124300

Vakker utsikt utover fra hjemme hos Morten og Cecilie.

20150213_145121 20150213_173719

Agentene har oppdaget en epidemi av omvendt lokking der folk nærmest har mistet evnen til å få frem varige atferder uten dette – nå må det en endring til! 😉

20150213_183908

20150214_091024

Lørdag morgen trente vi ro rundt ungene, noe som begynte å bli veldig bra (men fremdeles et langt lerret å bleke) og på kvelden tjuvlånte vi tredemølla og shapet inn frivillig påstigning (i fart) og avstigning, samt begynte å trene på å stå med hhv forlabber eller baklabber på båndet og de to andre labbene på en solid pute ved siden av tredemølla slik at hun stod og tråkket sidelengs alle veier. I tillegg hadde jeg vært innom på dyrebutikken og kjøpt en svinerull og en oksepenis (bit, ikke hel) og så fikk Gaffa velge hva hun ville ha til lørdagsgodt.

20150214_194553

Hun valgte svinerullen! Jeg er kanskje ikke så god på å la hundene velge i hverdagen så passet på å gjøre dette nå når jeg husket på det. Klart de får velge en hel del, men en såpass tydelig “hva vil du ha”-situasjon var ny.

20150214_210122

Det skjedde noe rart med den fine ballen, mamsen….?!

20150215_090425

Gaffa er klar for dag 3!

20150215_154833

Temaet på søndagen var belønningsplassering.

  1. belønning i posisjon
   Vi trente bli sittende i utgangsstilling
  2. resette med belønningen så du er klar for en ny repetisjon
   Vi trente på ruta med musemattetarget og innkalling med medhjelper
  3. belønning med retningsforventning
   Jeg jukset litt og lærte inn “behind” som belønningssignal for at belønningen ligger bak henne. Det innebar jo fokus på retningsforventning og vil kunne brukes til denne typen belønning når stimuluskontrollen er på plass. Snille Sissel fikk filmet litt for meg også (og var en fin forstyrrelse der hun satt i hjørnet ved siden av belønningsskålen)

gaffa behind økt 1 canishelg1 from The WriggleButts on Vimeo.

 

 • belønning på en måte sånn at hunden beveger seg som den ville gjort i neste ledd i kjeden
  Dette punktet rakk vi ikke, men jeg hadde ingen gode ting å trene på her uansett så det var ingen fare

En av leksene til neste gang er å mer eller mindre få alle grunnferdigheter på plass. Jeg har ikke fokusert slavisk på grunnferdighetsskjemaet med Gaffa, men da jeg fant det frem så var det ikke så ille like vel. Jeg har trent mer a la KPA siden det er en delvis ny måte å trene på for meg, mens Canis-stilen kan jeg. Dermed er det en masse ting vi har trent på som ikke kommer frem her, men det er uansett kjekt å ha å se tilbake på så derfor poster jeg dem her. Vi har nok flyt på en del flere atferder enn jeg har notert det på, men jeg har ikke kjørt en økt for å faktisk måle om det er flyt og derfor setter jeg det ikke opp nå. Så kan vi heller gjøre rask fremgang! 🙂 Jeg har satt dato på alle bildene av praktiske årsaker for min egen del. Skjemaet i seg selv er naturligvis (C) Canis og du finner det her: http://www.canis.no/grunnferdighetsskjema.pdf 

 

Grunnferdighetsskjemastatus Grunnferdighetsskjemastatus2 Grunnferdighetsskjemastatus4 Grunnferdighetsskjemastatus5 Grunnferdighetsstatus3