Uketema – stimuluskontroll


Jeg har bestemt meg for å kjøre på med temaer fremover slik at jeg kan fokusere ekstra på noe en kortere periode. Det med å velge en uke er kanskje litt optimistisk 😉 Vi får se. Men en mnd føles for lenge for bare ett tema og f.eks 2 uker er vanskeligere å følge opp. Så dette er en test – så får det evalueres senere.

wpid-20150203_082414.jpg

Temaet denne uka, selv om uka alt er i gang, er stimuluskontroll. Det er noe jeg alt har hatt fokus på siden jeg kom tilbake fra Expo, så det føltes riktig. Greia med stimuluskontroll er jo at konseptet gjerne først blir tydelig når du begynner å trene stimuluskontroll på flere ulike atferder. Jeg har allerede begynt å trene stimuluskontroll på sitt/dekk og i noe mindre grad stå, samt bli/frisignal. I tillegg skal jeg nå starte stimuluskontroll på senga, buret, labbeløft og “lip lick”. Det burde forhåpentligvis få polletten til å falle ned rimelig kjapt. Jeg merker allerede en forskjell på sitt/dekk fra de få øktene vi har hatt.