Gaffatrening pupdate


Tiden flyr!

Bittelille valpen er ikke bitteliten mer. Hun er nå stor nok til å hoppe opp i sofaen selv. Noe som betyr at de tingene som har pleid å ligge trygt ikke lenger gjør det. Jeg har måttet redde lunsjen min eller fjernkontrollene noen ganger om jeg ikke følger med. Hun har også mistet en fortann nede. Gummi heier ivrig på tannfellingen! 😉

wpid-20141210_185740.jpg

Vi har fått trent masse den siste uka. Stakkars valpis får nesten ikke spise middagen sin i fred, det meste går med til treningsgodis. Men i dag har jeg hel kalkun i kjøleskapet så skal prioritere å gi henne litt større og utfordrende måltider også. Vi så forrige uke at hun ikke har ubegrenset toleranse for trening. Med Drammen hundepark og første praksisdag på valpekurs etter hverandre slet hun med å roe seg sjøl. Heldigvis roer hun seg med litt hjelp ved å sitte på armen eller ligge mellom bena på samme måte som jeg gjorde med Bajas. Det er en veldig nyttig ting å kunne så kjekt at vi øver litt på det også, men vil at hun primært skal klare å roe seg selv så jeg prøver å ha hviledager mellom de “store” tingene noen uker .

wpid-20141211_130433.jpg 

På torsdag startet vi på crate games! Det gikk rimelig radig – flink Gaff. Vi kom oss til “yer in yer out”, men vi har naturligvis masse trening igjen. Men jeg har nå lagt inn kriterie om sitt og bli for å bli sluppet ut av buret etter å ha spist.

wpid-img_20141211_140858.jpg

Vi har også begynt å leke litt med Fitpaws-greiene. Moro for barna! Fikk masse nye øvelser og inspirasjon fra Susan Garrett-kurset vi observerte. Det vanskelige er i grunn å moderere seg når begge synes det er veldig gøy, men jeg passer naturligvis på å ha svært korte økter og hviledager i mellom. Tror dog hun lærer utrolig mye nyttig både av kroppskontroll og ordforståelse mm når jeg legger det opp slik jeg gjør nå.

wpid-img_20141209_213823.jpg

Sitt-stå-sitt med forlabbene på discen. Var hos Kreativhund på søndag og da kjøpte jeg like godt den store Fitpaws discen også, den er et fint mellomstadie mellom disse og donuten for en liten frøken som ikke har så lange ben enda.

wpid-img_20141209_214631.jpg

 

Hun har fått balansere litt på donuten også + stå på bakken med forbeina på den, men enn så lenge klarer hun ikke å klatre opp på den selv så da holder vi oss mest til de lavere balansegreiene.

wpid-img_20141211_194539.jpg

Lille kamikazevalpen syntes på fredag at det var på tide med en tur til veterinæren igjen – fremfall av tårekjertelen på høyre øye. De fikk dyttet den på plass og hun får nå øyedråper med antibiotika for å hindre infeksjon. Det er naturligvis helt uproblematisk å få truffet øyet til en liten virvelvind med øyedråper. Ja le, dere…

wpid-img_20141212_155554.jpg  

Enn så lenge har vi ikke hatt tilbakefall, noe som er veldig fint, men det er likevel stor sannsynlighet for at det vil skje igjen. Og gjerne på begge øynene. Vi får bare se det an, men det er lov å håpe at den holder seg på plass like vel.

wpid-20141214_142347.jpg

På søndag var det åpen dag hos Kreativhund. Det blir bare mer og mer bra saker å velge i i butikken til Camilla så vi benyttet sjansen til litt juleshopping. Det er virkelig synd vi har flyttet lenger unna dette supre treningslokalet… Men Gaffa fikk ihvertfall kost på diverse mennesker og trent på nytt sted med forstyrrelser av både fremmede folk og hunder. Hun var en stjerne!

wpid-20141214_142355.jpg

Hun lekte fint med flere leker og byttet leke når jeg byttet leke selv om den andre leken ble liggende fremme. Hun tilbød sitt så fint – nå begynner hun virkelig å få flyt på den atferden. På søndag begynte hun for første gang å sette seg umiddelbart i stedet for å gå tilbake mot meg for så å sette seg. Juhuuu! Vi begynte også å trene flyt på dekk, noe vi ikke egentlig har gjort før. Vi kom fra at hun tilbød dekk når jeg satt på gulvet til jeg stod oppreist og da vi begynte med photoshooten med bamsekompisen hennes tilbød hun jaggu dekk der også! 😉 Smart jente.

wpid-20141214_142327.jpg

Jeg er utrolig fornøyd med at hun klarer å gjøre nye ting eller ting bedre enn før på nytt sted sånn helt uten videre. Nå må jeg bare huske å fortsette å trene på nye steder, for nå har vi vært på alle de faste stedene snart (og dermed er det enkelt å bare forbli i den samme tralten i stedet for å fortsette å finne nye steder).

 

wpid-20141215_165402.jpg

Her er litt av stæsjet vi kom hjem med, i tillegg til den store Fitpaws discen som stadig ligger i bilen. Kjøpte like godt metallapporten til bruks også, tenkte det ikke er dumt å bruke både den og vanlig metallapport i treningen fra starten av med Gaffa.

wpid-20141215_212154.jpg

I går var vi på en av årets siste innetreninger i Follohallen. Gaffa var SÅ flink. Jeg vet, jeg skryter henne stadig opp i skyene… men dette er nesten så bra som å ha mops altså. Just sayin’!

wpid-20141215_212229.jpg

Jeg holdt nok egentlig på litt mer enn jeg burde, men hun var så flink og koste seg hele veien så noen stor fare var det vel ikke. Mye av tiden var rotrening på teppe, men det er jo like mye trening det som resten. Jeg er ingen stor fan av teppetrening, ihvertfall ikke i begynnelsen, fordi det lett blir uklare kriterier, men nå er vi allerede godt i gang med crate games og rotrening i seng med kanter (kanter = klarere kriterier fordi det er lett å kjenne om man er inni eller ikke) og da tror jeg ikke det gjør noe med litt av dette også. Det ER jo enklere å ha med seg et teppe rundt enn en seng eller buret bestandig.

Hun begynner utvilsomt å bli targetklok for om hun la seg for langt utenfor teppet og jeg ikke belønnet henne begynte å hun å krype rundt til hun kom seg helt opp på det. Jeg godtar forlabber utenfor. Mulig det er dumt mtp at det ikke er ok andre steder, men erfaringsmessig er det så mye enklere å lære det inn uten. I bur og seng er det uansett enkelt å holde labbene innenfor, mens på et teppe KAN de naturligvis lære det samme, men…

wpid-20141215_214900.jpg

Jeg fikk begynt å legge på avstand også i dag, kunne gå noen meter unna. Og det var tidvis folk og hunder like ved. I tillegg trente vi på å bli sittende, flyt på dekk, musemattetarget, håndtarget, RZ og kontakt.

I dag har vi hviledag, kanskje det blir litt lek med Fitpawsgreiene og i morgen er det praksiskveld 2 på valpekurset. Vi gleder vårs!