Første tur til Drammen hundepark


For Gaffa, altså. Vi andre to har jo vanket der en del 😉 Hadde begge hundene i hallen og Gummi lå som en helt på saueskinnet sitt, selv med folk og hunder som krysset gjennom til den innerste delen av hallen (alle deler av hallen var i bruk, faktisk) og meg opptatt med trening av Gaffa. Gaff fikk sitte i bur så jeg kunne konsentrere meg helt om Gummi. Gaffa var IKKE fornøyd med den ordningen og gjorde det klart og tydelig. Høylydt. Hun gjorde jo det de første par gangene i bur i bilen og inne (når hun var ferdig med maten sin og ville ut igjen og ingen hadde fått det med seg) også så det burde vel ikke vært noen overraskelse. Nyttig var det uansett.

wpid-20141209_122431.jpg

Jeg prioriterte strømmen på videokameraet til å filme Gaffa (sånn er det å være storebror….), men Gummi jobbet med fvf, dekk under marsj og hopp over hinder. Gummi er trolig den eneste hunden i tidenes historie hvis hovedutfordring ved hopp over hinder er å bli stående med fokus fremover i stedet for å snu seg (han kan også godt sette seg med ryggen til meg på hoppkommandoen etter å ha hoppet over hinderet). Jeg fant dog ut problemet – jeg kastet godbit mens han var på vei fremover som ved fremadsending til gruppe etc og han antok fokuset skulle den veien. Løsningen ble å la ham hoppe tilbake for å få belønningen for en fin sitt.

Gaffa IYC from The WriggleButts on Vimeo.

Det første Gaffa fikk prøve seg på var litt IYC med godibt i skål og værsågodsignal. Jeg elsker så flink hun er til å jobbe selv om det blir frustrasjon og vanskelig, denne frøkna gir seg ikke uten videre.

Jeg har sittet og sett på Susan Garret og co på hennes Canine Fitness and Body Awareness Symposium lørdag-mandag og kombinert med at jeg fant grima jeg kjøpte da Gummi var liten så fant jeg ut at jeg kan jo like gjerne lære den inn på Gaffa også. Det begynte med et lite “don’t wanna, don’t hafta”-moment med godbitskål på bakken var det ikke så fristende å leke, men det kom seg.

Gaffa grime from The WriggleButts on Vimeo.

Jeg vet mange er skeptiske til Grime. Jeg mener at brukt korrekt så er det et greit hjelpemiddel. Når det er sagt så brukte aldri Gummi den og jeg tror ikke Gaffa vil bruke den heller. Derimot er det en kjekk targetingøvelse som også er en begynnelse på å lære inn å bruke munnkurv. Jeg mener alle hunder burde lære å gå med munnkurv – den dagen de skader seg skikkelig alvorlig og noen kanskje må ta på dem en munnkurv vil jeg det heller skal være et kjent lyspunkt i en kjip situasjon og ikke enda et stressmoment. I tillegg til munnkurv er et en god start på en nebbtarget til tannvisninga.

Gaffa target navn from The WriggleButts on Vimeo.

Det siste “ordentlige” vi trente på var potetarget (jeg elsker Fitpaws sine targets!) og navnet. Det var først da Gummi var ung at jeg innså behovet for dette med å faktisk lære inn navnet skikkelig. Jeg vet dog ikke om jeg syntes det ble noen massiv forskjell, men uansett skader det ikke. Og jeg synes hun responderer veldig fint på navnet sitt så langt.

GogG fellesdekk from The WriggleButts on Vimeo.

Til slutt begynte vi på fellesøvelsene. Dette er samme måte jeg startet Pipette på og syntes det fungerte fint med henne så forsøker det igjen. Høy belønningsrate, men å samtidig ligge nær en annen hund og også måtte ligge i ro selv om Gummi får belønning er en veldig enkel måte å starte på.

Jeg var der noen minutter sen og med lufting av hund, betaling og trening av hund så gikk de to timene veldig fort! Vi var ute igjen av hallen ca 15 minutter før tida vår var ute og jeg hadde heller forventet å bare bruke en time. Heldigvis åpnet butikken like etter at vi var ferdige så etter en luftetur med hundene fikk jeg shoppet litt også 😉 Jeg var ikke sikker på om Gaffa var stor nok til å få utbytte av en sånn tur, men det var det ingen tvil om. Og så flink som hun var og gikk ca umiddelbart i jobbmodus (måtte bare sniffe litt på de første to-tre tingene hun så da hun spratt rundt utenfor buret) på nytt sted og selv om hun stort sett ikke så de andre hundene eller menneskene så hørte hun roping og ros og pipeleker og piping og bjeffing mens hun hodt på. I morgen blir det første praktiske dag på valpekurset og vi gleder oss! Og på søndag har vi tenkt å ta turen på åpen dag hos Kreativhund.