Ready, set, go!


søtiser

 

Jeg har verdens søteste lille Gaffeluff, men hun er jaggu ikke så dum heller. Det er alltid morsomt med valp og valpetrening, men jeg liker virkelig det nivået hun er på. Hun jobber gjerne, tar ting fort og selv om det er mye “valpetreghet” mellom repetisjoner osv så er det noe som fort nok forsvinner og jeg prøver å utnytte roen til å lære inn evnen til å bli i posisjon (noe som ikke nødvendigvis faller staffen så naturlig) samtidig som hun etterhvert får skikkelig flyt på de ulike atferdene.

Gaffa RZ from The WriggleButts on Vimeo.

Som nevnt før prøver vi å trene reinforcement zone hver dag, og i ulike miljøer. Jeg vet jeg er litt sloppy med belønningen her (hun er så laaangt der nede :P), men dette klippet er noen dager gammelt og jeg prøver å være flinkere.

Gaffa kloss2 from The WriggleButts on Vimeo.

Litt begynnelse på klosstrening. Lurer på om jeg skal sage litt på den forøvrig fine klossen vi fant ute. Kjekt om den er litt mer kvadratisk selv om hun fint kan stå på den fra alle retninger. Det er mye lettere å finne gode klosser når de er større.

Litt trening fra i dag:

Gaffa balansebrett 2o2o from The WriggleButts on Vimeo.

Ny type targettrening fra i dag som er litt 2 for prisen av 1 – både balanse/bevegelig underlag og litt 2on2off-trening. Tror vi må si hun er godt på vei til å bli en targetklok liten hund 🙂

Gaffa lek stimuluskontroll from The WriggleButts on Vimeo.

Litt lek og stimuluskontrolltrening. Fordi jeg har slitt litt med stimuluskontrollen med Gummi (som er så skrekkelig presis og jeg evner ikke å si ting 100 % identisk hver gang og dermed må jeg lære inn alle potensielle tonefall osv som “separate” kommandoer) vil jeg gjerne starte tidlig med stimuluskontrollen på Gaffa så selv om hun ikke har tilstrekkelig flyt på sittene til at jeg ville satt på kommando så har jeg bare startet å si kommandoen når jeg er trygg på at hun vil sitte selv om jeg ikke vil begynne med å måtte vente på kommando før hun har god flyt.

IMG_8589

 

Det er også morsomt å se på henne nå når det er snø ute – hun er enn så lenge veldig spornøye når hun sporer andre hunder osv ute på fortauet 😉 (Det er jo lett å se sporene i snøen.) Jeg skal virkelig prøve å tenke ut noen gode oppletingsøvelser for å finne gjenstander fremover! Det er jo dessuten super innetrening nå i vinter sammen med grunnferdigheter. Vi kan vel egentlig kalle det en grunnferdighet for bruksen 🙂

IMG_8588