Litt FVF- og targettrening


Endelig var det på tide å ta litt tak i FVF igjen. I dag jobbet vi både med litt sirkelarbeid (med kjegler denne gangen) og en firkant med fire klosser. Begynte med å ha henne på innsiden i sirkelen (= mye vanskeligere) og for å hindre henne i å løpe alt for langt frem hele tiden belønnet jeg mye i bakkant denne gangen. Det gjorde det også mulig å gå med båndet i venstre hånd, noe som gjerne er upraktisk om man belønner anti-banan eller der man ønsker å ha nesa når man går. Det blir kanskje ikke like smooth, men jeg tror det var nyttig. Burde gjøre som Anna Larsson sa og lære inn et eget belønningsord for belønning “på rumpa”. Det er jo også nyttig til innkallingstrening.

sirkelarbeidkjegler from The WriggleButts on Vimeo.

Hun er veldig flink til å jobbe rumpa inn når vi går i små sirkler rundt en kjegle, men det er vanskelig når vi går i stor sirkel. Burde kanskje begynne bare med små sirkler og gradvis øke størrelsen…

fvf m 4 klosser from The WriggleButts on Vimeo.

Her regner det altså litt! Og frøkna fortsetter å jobbe og greier 😉 Just sayin’. Jeg tror vi skal komme et stykke på vei med regnfobien hennes nå når det blir varmere ute 🙂

Ganske fornøyd med disse to tilnærmingene til fvf! Det jeg virkelig trenger er å ta en tur til Drammen og trene med speil. Ev finne en smart måte å få et flyttbart speil med litt størrelse på. (Vinduer og biler osv kan også til en viss grad brukes, men det blir jo litt begrenset.)

Deretter var det tid for å teste “plattform som kommando” dvs en platform som også sier hvilken atferd som skal utføres.

snu på target1 from The WriggleButts on Vimeo.

Jeg hadde håpet at denne targeten skulle funke som sitt-target, det gjorde den i grunn ikke (den ble for kort til at det var enkelt å sette seg på den med alle beina innafor). Men den funket utmerket til en “snu-target” (f.eks til stå i ruta).

dekkplattform1 from The WriggleButts on Vimeo.

Her tester jeg dekktarget/plattformen og den synes jeg ser ut til å funke fint, må bare fortsette å jobbe på det. Men vil jeg prøve fellesøvelser med target må jeg også ha en dekkplattform der det blir veldig tydelig om hun er av eller på den (i motsetning til denne som ikke har plass til hele kroppen).

Melis fikk ikke trene så mye, stakkar, for plutselig var det ikke mer godis igjen. Men her er ihvertfall et bevis på at vi er i gang med kassa (selv om vinkelen er ganske ubrukelig).

Meliskassa1 from The WriggleButts on Vimeo.