Navnløs fuggel


Vips kom november og med det starten på Dog Trainer Professional på Karen Pryor Academy (fra nå av stort sett omtalt som KPA av forståelige årsaker ;)). Jeg har fått mine to første skriftlige oppgaver godkjent og er i gang med den første praktiske treningen og filmingen av dette.

Vi skal jo trene et dyr som ikke er hund og min opprinnelige plan var å trene Virus, men det ble jo nødvendigvis vanskelig. Jeg bestemte meg derfor for å prøve med undulat. Jeg har jo noen veldig pene, men utrolig kjedelige, undulater for øyeblikket så jeg dro ut på dyrebutikken på jakt etter en liten undulatunge som kunne få bo for seg selv og være treningsfugl. Og var det fiasko kunne jeg bare putte ham inn i det store buret med jentene for der er det plass til et par til nå uansett. De hadde hatt mange utrolig pene unger inne på Vinterbro for en uke eller to siden så jeg dro der. De fleste var borte, men det var to som så rimelig unge ut og jeg stod og observerte dem en stund. Den gulhodede hannen utpekte seg. Han lekte med lekene der, hoppet ned og spiste – satte seg på gitteret mot met og tittet ut osv. Tilsynelatende hadde han både objektinteresse, matvett og nysgjerrighet så det måtte bli ham!

wpid-wp-1416565667573.jpeg

 

Jeg har aldri vært ute for tøffere undulat! Allerede dagen etter henting spiste han av hirsekolbe som jeg holdt ut til ham og i løpet av kort tid hadde han lært seg å spise av skje. Jeg tenkte at skje kunne brukes til å gjøre godbitleveringen enklere under trening. I løpet av noen dager hadde jeg lært ham å hoppe på en gul plastpinne som en target og jeg er i gang både med å lære ham å snurre rundt på pinnen og å snu hodet mot venstre.

wpid-20141115_155550.jpg

Om jeg ikke passer på hopper han ut av buret for å snike til seg godis. Jeg har nå flyttet ham inn på kontoret og de andre undulatene ut i stua. Fant ut at det var den enkleste måten å gjøre det på, alternativet var å ha ham på kjøkkenet mesteparten av tiden og ta han med inn på badet til treningen og det blir nok mer stressende (selv om han mister litt kontakt med oss når han er inne på kontoret for seg selv).

wpid-wp-1416565694174.jpeg

Her er noen klipp fra de første treningsøktene med hodevridningen. Han gjør det i grunn så fint at jeg kan begynne å legge på kommando snart. Noe som er litt skummelt, jeg vet ikke riktig hvordan en undulat reagerer på kommandoer, men jeg får vel bare prøve. De burde vel høre bra, så det er sikkert ikke noe problem. Bare uvant.

what can you doførste tre øktene from The WriggleButts on Vimeo.