Velkommen, Gaffa!


Tredje november var jeg i Gøteborg og kjøpte kamphund fra bakluka av en bil! 😉 Jeg har fått privilegiet av å få en av valpene fra kennel Blondietales sitt første kull, Nyttodjurkullet. Siden Emma og jeg går på kurs sammen på mandagene fikk jeg plukke henne med meg derifra. Hun syntes det var ganske kjedelig å være på kurs, men etter litt syting det første stykket sovnet hun og sov fint i bilen hele veien hjem.

Gaffa (De 3 første bildene er ærlig og redelig stjålet fra Blondietales-bloggen, fotograf er Emma Josefsson.)

Hun skled i grunn rett inn i flokken. Virus var naturlig nok litt skeptisk og Gummi trengte et par dager på å føle seg komfortabel med å leke med en som var så liten etter så mye lek med røffe Pipette. Så mistet vi både Virus og Pipette med en uke imellom så nå er det bare de to staffene igjen her av de vi pleide å kalle “storbeinte” (for å skille dem fra smådyr som undulater og marsvin etter at Pipette kom i hus og vi ikke lenger kunne kalle hund&katt for “gutta”). Nå håper jeg virkelig labbene til Gummi klarer seg fint igjennom vinteren, for jeg vet ikke hva jeg skal gjøre om jeg i løpet av et år ender opp med bare én hund og ingen katter…

Gaffa2

Denne lille stjerne har stort sett sovet 8 timer hver natt og vært veldig grei å ha med å gjøre. Bortsett fra at hun hater regnvær og kulde. Hun HATER regnvær og kulde. Og hun gir klar beskjed. Hun kan kjøre på fullt volum om det er behov for en skikkelig protest. For eksempel ved midnatt når Gummi ble sluppet ut av buret først og hun vil UT! NÅ! Og jeg må stå og sende søvndyssende tanker til naboene mens den vesle banshee-en hyler om verdens urettferdighet på fullt volum i typ 5 minutter (det føltes som 30).

img_5269 (1)

Det har vært mye fokus på trening og kursing med disse valpene og vi har mye å se frem til. Vi starter med valpekurs hos Naomi Sund (Canis) i desember og neste år blir det Kreativ Hundförarutbildning hos Game on dog!, leir med Siv Svendsen og Maria Brandel og ikke mindre enn TO instruktørkurs. I tillegg blir det første samling med valpekullet i mars. Det skal virkelig bli artig å se hvordan de har utviklet seg fra de små marsvinene i valpebingen.

IMG_7590

Gaffa har så langt sovet utrolig bra, som nevnt tidligere, og jeg har vært forsiktig med å legge opp til for mye trening i starten. Det er så lett å gå ut for hardt når man har så lyst til å komme i gang. Hun har en imponerende ro i kroppen. Uvant å trene med en hund som ikke spinner videre i 100 km/t og jeg skal prøve å beholde denne egenskapen samtidig som tempoet forøvrig økes. Det er enorm forskjell fra for to uker siden. Hun har hele tiden hatt supre håndtargets (jeg ville kanskje tippet at dette er en av tingene Emma har gjort med dem i forkant?) og tilbyr fint sitt og dekk samt å bli i disse posisjonene. Vi er i gang med nebbtarget, “go to mat” (en hundeseng, der hun også kan ligge mens Gummi trener), musemattetarget, it’s yer choice (omvendtlokking), klosstrening og frisignaler. Reinforcement zone har hun tatt veldig kjapt og vi trener det på begge sider. Hun har også så langt lekt fint på nye steder, men jeg må være flinkere til å leke enda flere steder og få andre til å leke mer med henne.

IMG_7106

Hun er virkelig en fantastisk sjarmerende liten hund. Jeg pleier ikke egentlig like valpene mine noe særlig så det er nesten skummelt å primært synes hun bare er søt og god. Jeg elsker valpetreningen og synes ikke valpetiden er noe problem, men jeg pleier å synes det tar tid å bli kjent med dem og begynne å LIKE dem som små personligheter. Skal bli spennende å se hvordan hun blir som voksen! Nå er det ca 2 uker til vi kommer i gang med valpekurset (teorien er onsdag 3.desember) og det tror jeg blir perfekt timing. Om en drøy uke får vi også være med på innetrening igjen, det skal bli moro å få testet nye treningssteder. Jeg har jo treningstid i Follohallen på mandager, men det hjelper ikke så mye når jeg er i Gøteborg på kurs på mandagskveldene ut november…

IMG_7044

Da skal vi snart ta kvelden, men jeg får prøve å oppdatere litt igjen snart. Det er mye bilder å vise frem og jeg er såvidt i gang med Karen Pryor Academy (KPA)-utdannelsen så det skjer i grunn mye relevant om dagen. En liten treningsøkt så burde Gaffa være klar for å sove i natt også.