Nyttårsaftenspor 2


Mildværet kom på nyttårsaften så jeg benyttet sjansen til å legge noen spor. Hundene fikk to hver.

IMG_2852

Pipette gikk to ganske korte og enkle spor. Hun er ivrig, men vimsete. Hun kommer dog alltid i mål så det mangler ikke evner. Jeg skal prøve å legge et forholdsvis langt spor til henne neste gang og se om hun “vimser fra seg” i starten. Jeg tror og håper det er mest pga entusiasme. Typisk at jeg har to som tror det er om å gjøre å komme fortest mulig frem… 😉

Gummi fikk gå sitt første spor med pinner i. Trente først en del på å plukke pinner når jeg la dem ut en og en (sporet med 5 pinner i lå allerede klart). Gradvis beveget vi oss mot starten på sporet og når vi kom dit så fikk han fortsette videre inn på det. Det var skikkelig, skikkelig urettferdig å måtte avbryte sporet for noe så trivielt som pinneapport så her har vi mye jobb å gjøre med å bygge verdi for pinnene. Han elsker apport, men han blir så fokusert på sporet at han ikke har tid til sånt. Han har alltid vært vanskelig å stoppe i sporet så jeg valgte å bli stående og ikke la ham spore videre før han kom inn med pinnen. Jeg håper at det kan fungere mtp premack prinsippet og at han vil bli villig til å komme inn med pinnene om det er eneste måten han får fortsette å spore på. Jeg skal naturligvis jobbe med motivasjonen for å hente inn pinne separat, men det er få ting som er så stor motivasjon for ham som å få fortsette sporingen så mulig det er premack som er veien her. Deretter fikk han et spor på jordet. Halvfrossen stubbmark og vind gjorde det til et utfordrende spor og, som vanlig, jobbet han som en helt. Han måtte sirkle noen ganger i den siste vinkelen, men gav ikke opp og kom seg i mål. Akkurat nå håper jeg denne “høsten” varer evig så vi kan trene mer spor. Vi kan gå på ski neste vinter, takk! ;)’

20130907_123451

Vi ønsker alle en fredelig nyttårsaften og håper 2014 bringer glede, moro og alt annet dere måtte ønske!

Ane & rumpevrikkerne


2 thoughts on “Nyttårsaftenspor

Comments are closed.