Balance your blades – uke 2


 photo 20131221_224144.jpg

Da nærmer vi oss slutten på uke 2 av “Balance your blades” og jeg har ikke kommet så godt i gang som jeg burde, men jeg har i det minste fått levert leksene mine! Blir spennende med feedback på videoer og spørsmål. Jeg liker kurset, men ikke at deler av øvelsene kun er beskrevet + illustrert med foto. Video er virkelig essensielt når det gjelder å forstå øvelsene og SÅ vanskelig kan det vel ikke være å lage noen små videosnutter som demonstrerer øvelsene korrekt utført. 4 minutter video med traving over cavaletti og ingen ting på de mer kompliserte øvelsene er rart!

 photo 20131222_121506.jpg

La oss starte med kavalettene. Jeg har brukt nesten hele uken på å finne uten hvordan jeg skal få gjort dette siden mine agilityhindre er sånne jallagreier fra Rusta som må stikkes ned i bakken. Og ute har det vært frost. Jeg har plutselig innsett at jeg trenger sånne kjegler man kan ha bommer i/på typ fitpaws sine eller tilsvarende. Men fy fader så dyrt det er for noen kjegler og pinner! Vurderer å kjøpe veikjegler på Jula og lage hull selv. Pinner har jeg jo til hindrene uansett. Så noen spennende øvelser der hundene går under pinnene også, så må være kjegler med litt høyde på så de kan brukes til begge deler. Heldigvis har vi en søppelbøtte på do som utelukkende brukes til å kaste tomme dorullhylser i. Er liksom aldri noe annen søppel der inne. Så ikke blir bøtta tømt hver uke og ikke er det andre ekle ting oppi der… så siden jeg ikke var klar til å drikke 12 halvlitere øl for å få tomme bokser som kunne skvises på midten og bli kavalettiholdere… ja da ble det gaffatape + doruller som gjaldt. Fin begynnerhøyde! 😉

Balance your blades w2 cavaletti from The WriggleButts on Vimeo.

Gummi ville helst løpe og hoppe. Dette ble jo ganske likt hoppteknikktrening. Han løp mellom to targets på begge sider og jeg prioriterte å lære ham mønsteret først og så får fin gange komme som nummer to. Brukte godis for å bremse ham litt ved behov så kan jeg se om det blir nødvendig å heve litt kriterier mtp tempo og belønning senere eller om han skal få belønning hver gang uansett som ved hoppteknikktrening. Må tenke litt på den – kanskje først og fremst se om det blir et problem eller ikke. Ingen grunn til å lage problemer om det løser seg av seg selv.

 photo 20131222_121555.jpg

Del to var vektforskyvningsøvelser og strekkøvelser. Jeg har ikke prøvd alle anbefalte øvelser enda, det var bare to øvelser som skal leveres som leksa så de ble prioritert.
Øvelse 1: stå på bakken og “pulsere” høyre/venstre. Ca 10 ganger per repetisjon og holde på til hunden blir sliten. Albuen skal peke rett bakover mot knærne og når de blir slitne vil de begynne å stikke ut. Jeg syntes det var vanskelig å se hva som var naturlig bevegelse som fulgte med sidebevegelsen og hva som innebar at albuen “poppet” ut. Men så prøvde jeg med forparten på en fitpaws balansedisk og da ble det veldig tydelig at albuene “poppet” så det var visst ikke vanskelig like vel. Siden de gjorde det med en gang på disken regner jeg med at vi holder oss på flatt gulv en stund før vi går over på neste nivå (tredje nivå er med hele hunden på en fitpaws peanut eller tilsvarende).
Øvelse 2: Vektforskyvning frem på skuldrene med forbeina på fitpaws donut. Jeg kikket på videoene til noen av de andre deltagerene som hadde hunden helt ned med albuene på ballen, ved nærmere lesing tror jeg dette ble feil (strekke med beina liggende på ballen er en annen, separat øvelse om jeg forstod riktig) og jeg tror kanskje jeg ikke hadde trengt å ta så stor vektforskyving i denne omgang. Får se hva de store sjefene sier 😉

Balance your blades w2 weight shift from The WriggleButts on Vimeo.

Pipette fikk også prøve seg litt på kavalettene… hahahahahha!

pips cavaletti1 from The WriggleButts on Vimeo.
Mulig lille sprettball trenger mer enn erfaring for å komme videre her, vi får se 🙂 Hun tok ihvertfall fort tegningen med å skulle fra target til target. Og entusiasmen er det jo ikke noe å utsette på. Hun slår sin bror med TRE kavaletter i ett sprang. Kan også prøve lang avstand så hun kan ta et skritt eller to mellom hver og se om det hjelper.

 photo 20131222_203131.jpg

Men nå er det lille julaften og leggetid for småpiker og søte julevoffser!